زهرا امام / مشاوره خانواده / سریعترین راه درمان افسردگی
۶ دقیقه
افسردگی

سریعترین راه درمان افسردگی

آنچه می خوانید...

افسردگی چه عوارضی دارد؟ انواع افسردگی چیست؟ سریع ترین درمان افسردگی برای بیماران کدام است؟ احتمالا شما نیز تا به الان درگیر این مشکل شده اید و به این فکر کرده اید که دلتان نمی خواهد دوباره با این مسئله روبه رو شوید. در این مقاله قصد داریم این موضوع را با یکدیگر بررسی کنیم و به سوالاتی که در ابتدای مقاله مطرح کردیم پاسخ بدهیم.

افسردگی چیست؟

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالاتی است که امروزه در جوامع به مقدار زیاد مشاهده می شود و متاسفانه تعداد زیاد را درگیر می کند. افسردگی می تواند با نشانه هایی نظیر ناراحتی مداوم، خستگی، بی حالی،افکار منفی و … همراه باشد. تصمیم به درمان این اختلال به شدت مهم است و می توان گفت که بهترین روش برای درمان آن مراجعه به بهترین روانشناس در تهران یا محل سکونت شما است. روانشناس خوب برای درمان افسردگی در این رشته تحصیل کرده است و با علمی که دارد می تواند به شما در گذر از افسردگی کمک بسیاری کند.

افسردگی؛ سرماخوردگی روانپزشکی

این که می گویند افسردگی سرما خوردگی روانپزشکی است به چه معناست؟

از لحاظ این که این مشکل نیز مانند سرما خوردگی فراگیر است و آدم های معمولی می توانند سالی دو یا سه بار به افسردگی دچار شوند .

به عنوان مثال: زمانی که هوا سرد می شود؛ خیلی از افراد سرما می خورند، زیرا بدنشان امادگی لازم را برای  سازگاری با این محیط و آب و هوای جدید ندارد. خیلی از ما انسان ها زمانی که دچار بحران می شویم روان ما آمادگی این که به سازگاری با اتفاقات و شرایط برسد را ندارد و ما دچار افسردگی می شویم.

برای درمان سریع افسردگی، مشاوره های روانشناسی اثر چشمگیری دارند

برای درمان سرما خوردگی چه کاری را انجام می دهیم؟ دارو میخوریم؟ به دکتر مراجعه می کنیم؟ آیا درمان سرما خوردگی بدون دارو ممکن نیست؟

درست است بدون مراجعه به پزشک و مصرف دارو نیز می توانید درمان شوید، اما زمان آن طولانی تر خواهد شد و به سرما خوردگی غلبه خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم زمانی که دچار بحران های زندگی شدید و به افسردگی دچار شدید، از کمک های تخصصی بهره ببرید تا بتوانید سریع تر به آن افسردگی غلبه کنید و حال خوبی داشته باشید.

این موضوع به شما کمک تا قبل از اینکه افسردگی ذهن شما را درگیر کند و درس هایی را به شما دهد، بر آن غلبه کرده و حال بهتری داشته باشید.

بیشتر بخوانید: نشانه های افسردگی

علت افسردگی

افسردگی ممکن است علت های زیادی داشته باشد، از جمله پیشینه ی خانوادگی، بیماری جسمی، الکل، داروها، جنس و سن. افزون بر آن اعتماد به نفس فردی، صفات شخصیتی نظیر وابستگی به دیگران یا منزه طلبی یا کمال طلبی و انتظارات غیرواقعی ممکن است به افسردگی بیانجامد. رویدادهای استرس آور مانند: مرگ همسر یا از دست دادن شغل نیز افسردگی می آورند.

نظریه های زیادی درباره ی علت افسردگی ارائه شده است . نظریه ی آموزش اجتماعی (social learning theory) می گوید نبود نیروی امدادی مثبت از جانب دیگران ممکن است به ارزشیابی منفی از خود و نگاه ناامیدانه به آینده منجر می شود. نظریه روانکاوانه می گوید از دست دادن عزیزان (مثلا پدر و مادر) یاترک خویشاوندان در کودکی (چه واقعی چه تصوری) ممکن است در زندگی سال های بعد به افسردگی بیانجامد.

نظریه میانفردی (interpersonal) که مربوط به روابط متقابل اجتماعی است، بر اهمیت تماس های اجتماعی در بهداشت روانی تاکید دارد. نظریه های دیگر می گویند که انتظارات غیرواقعی شخص و سایرین و از دست رفتن مناعت طبع عوامل اصلی بروز افسردگی هستند.

کسانی هم هستند که ممکن است به علل بیولوژیک پیش زمینه ی ابتلا به افسردگی را داشته باشند، یا این گونه به دنیا آمده اند و به طور مادرزادی و ژنی آمادگی دچار شدن به افسردگی را دارند. پژوهشگران به تحقیق درباره ی واکنش های شیمیایی بدن که زیر کنترل این ژن ها هستند ادامه می دهند . سابقه ی افسردگی اغلب در خانواده دیده می شود. مثلا اگر یکی از قلوهای دو قلوی همسان دچار افسردگی یا شیدایی افسردگی شود قلو دیگر هم ۷۰ درصد احتمال دچار شدن را دارد.

بررسی های نشان داده است که بعضی از مبتلایان به افسردگی دچار بی تعادلی مواد گذاردهنده ی عصبی (neurotransmitters) هستند. این مواد شیمیایی طبیعی کارشان در بدن این است که در مغز به عبور پیام های عصبی از سلولی به سلول دیگر کمک می کنند. مواد بیوشیمیایی که در مغز افراد افسرده تعادل شان به هم خورده عبارتند از سروتونین (serotonin)، نوراپی نفرین (norepinephrine) و دُپامین (dopamine). ممکن است چند نوع ماده ی گذردهنده ی امواج عصبی از تعادل خارج شده باشند. پژوهشگران در جستجوی مواد گذردهنده ی دیگری هستند که ممکن است در بروز افسردگی اهمیت داشته باشند.

عوارض افسردگی

گفتیم که افسردگی ممکن است بر شما غلبه کند و از همه جهات زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. در ادامه به برخی از این مواردی که افسردگی برای شما پیش می آورد؛ اشاره خواهیم کرد.

  • کم ارزش دیدن خود
  • احساس کردن غم و ناراحتی در خیلی از مواقع روز
  • عدم توجه و نداشتن تمرکز نسبت به اتفاقات اطراف
  • مشکل در خواب و بروز کردن اختلالات بی خوابی
  • از دست دادن انگیزه برای ادامه زندگی
  • احساس گناه و از بین رفتن اعتماد به نفس
  • از دست دادن علاقه نسبت به چیزهایی که قبلا مورد توجه بوده است
  • احساس خستگی، بی حالی و تنبلی
  • فکر کردن به موضوعات ناراحت کننده
  • تغییرات وزنی (مانند کاهش یا افزایش وزن)

تاثیرات محیطی

پژوهشگران افسردگی را پی آمد تداخل میان عوامل محیطی و عوامل زیست شناختی (بیولوژیکی) می دانند . افسردگی می تواند درون زاد یا آندوژن (یعنی دارای عامل درونی) یا برون زاد (اگزوژن) ناشی از رویدادهای بیرونی باشد . تغییرات عمده در محیط زندگی فرد مانند جا به جا شدن محل زندگی، تعویض خانه یا تغییر شغل، یا هر نوع از دست دادن عمده نظیر طلاق یا مرگ عزیزان می تواند موجب افسردگی شود . احساس افسردگی در این موارد طبیعی است، اما اگر این افسردگی طولانی مدت شد (اگر بیش از یک ماه طول کشید) و بر کارهای زندگی روزمره تاثیر گذاشت و تداخل کرد، به درمان نیاز دارد .

بعضی عوامل محیطی که به افسردگی منجر می شوند عبارتند از: بی کار شدن، فقر، سالخوردگی، یا تنهایی.

افسردگی دیدگاه یا روش نگرش فرد به شرایط زندگی عادی را تغییر می دهد . فرد افسرده تمایل دارد جنبه های منفی را اغراق گونه جلوه دهد و بزرگ کند که همین امر به احساس یاس و ناامیدی، درماندگی و غرق شدگی یا تحت فشار بودن منجر می شود.

بیماری های ناتوان کننده ی جسمی می توانند به سختی روش زندگی معمولی انسان را محدود کنند، که این خود موجب افسردگی می شود. بیماری هایی که بر کار مغز اثر می گذارند و جریان خون مغز را مختل می کنند می توانند افسردگی آور شوند. این بیماری ممکن است شامل بدکاری غده تیروئید یا پاراتیروئید، بیماری هایی که بر اعصاب اثر می گذارند، اختلالات تغذیه ای و بیماری های عفونی باشند. افسردگی همچنین می تواند مربوط به عوارض جانبی بعضی داروهای مصرفی باشد.

زهرا امام (روانشناس)

مشاوره ازدواج ,خانواده ومشکلات زناشویی
درمان اختلالات روانشناختی (وسواس ,افسردگی و…)
- آموزش خانواده(ارتباط موثرزوجین شیوه های فرزندپروری ومهارت های زندگی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *