در حقیقت بی میلی جنسی به معنای سرد مزاجی یا عدم تمایل به برقراری رابطه جنسی است. بی میلی جنسی در یکی از زوجین به طور ناخودآگاه روی زوج دیگر تاثیرگذار است و او را هم درگیر این مشکل می نماید. طبیعتا مشکلات جنسی تاثیر منفی بر روی زندگی زناشویی آنان خواهد داشت.
اولین موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد این است که علل اصلی این مشکل شناسایی و ارزیابی شود زیرا بی میلی جنسی مقوله ای است که به چند عامل بستگی دارد. لذا نداشتن تمایل به برقراری رابطه جنسی در برخی از مردان و زنان به چند عامل مختلف بستگی دارد که باید از زوایای مختلف به آن موضوع نگاه شود و مورد بررسی قرار گیرد.
در این مقاله قصد داریم به بررسی عوامل موثر در بروز مشکلات جنسی و بی میلی جنسی بپردازیم، برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
عوامل موثر در بی میلی جنسی
دیدگاه فرد نسبت به رابطه جنسی
یکی از عوامل تاثیر گذار در عملکرد رابطه جنسی دیدگاه فرد نسبت به برقراری رابطه زناشویی است. نگرش و دید غلط مردان و زنان نسبت به رابطه جنسی خود می تواند موجب شود تا عزت نفس آن ها کاهش یابد و بر میزان میل جنسی آن ها تاثیر بگذارد.
به طور مثال برخی از زنان تصور می کنند پیشقدم شدن در برقراری رابطه جنسی امری غیر اخلاقی است و به منزله ی بی حیا بودن آن ها تلقی می شود و برخی دیگر رابطه جنسی را امری ناپسند و حیوانی می دانند، به همین منظور این نوع دیدگاه ها خود می تواند سبب کاهش میل جنسی در زنان و مردان شود.
بیماری های جسمی و روانی و مصرف برخی از داروها
طبیعتا برخی از بیماری های جسمی و مصرف برخی از داروها خود یکی از عوامل موثر در بی میلی جنسی افراد به شمار می آید. به طور مثال مصرف داروهای ضد افسردگی خود می تواند سبب کاهش میل جنسی شود. همچنین بیماری های همچون خشکی واژن در زنان و انزال زودرس در مردان از دیگر عوامل تاثیر گذار در میزان میل جنسی افراد محسوب می شود.
برقراری رابطه جنسی در شرایط روانی نامناسب
یکی از عوامل موثر بر میزان افزایش یا کاهش میل جنسی، برقراری رابطه جنسی در شرایط نامناسب است . طبیعتا زمانی که افراد به شدت خسته هستند و یک روز کاری پرتنش را سپری کرده اند برقراری رابطه جنسی در این شرایط مناسب نیست زیرا برخی از افراد به دلیل اینکه فرد مقابل آن ها ناراحت نشود، این کار را انجام می دهند در صورتی که این روند مجددا تکرار شود خود می تواند زمینه ساز بی میلی جنسی آنان شود.
نداشتن مهارت ارتباط عاطفی و جنسی
بیشتر افراد تصور می کنند به اندازه کافی مهارت ارتباط عاطفی و جنسی را می دانند و از نیاز های عاطفی و جنسی همسر خود آگاه هستند، در صورتی که چنین نیست. یکی از علت های بی میلی جنسی در برقراری رابطه جنسی عدم آشنایی و نداشتن مهارت ارتباط عاطفی و جنسی می باشد.
درمان بی میلی جنسی
حال بعد از آشنایی با عوامل موثر در بی میلی جنسی این سوال پیش می آید که برای درمان آن باید چه کاری انجام دهیم؟ راهکارهای زیر می تواند به شما در حل مشکلات جنسی کمک نماید که عبارت است از:
حل تعارضات زناشویی
در صورتی که در اوایل ارتباط یکی از زوجین و یا هر دو مشکلی نداشته باشند و به مرور دچار بی میلی جنسی شوند، بی تردید یکی از راهکارهای موثر در رفع این نوع مشکلات حل تعارضات زناشویی است. حل نشدن اختلافات بین زوجین به مرور سبب کاهش میل جنسی در آنان می شود. در واقع شناخت و رفع این تعارضات کمک بزرگی به همسران خواهد نمود.
حل مشکلات جسمانی
همان طور که گفته شد، بیماری ها و مشکلات جسمی خود تاثیر بسزایی بر کاهش میل جنسی خواهند داشت . بنابراین بهتر است برای درمان مشکلات جسمی و بیماری ها با پزشک مشورت نماید . در واقع درمان این مشکلات کمک بزرگی به افراد مبتلا به بی میلی جنسی خواهد کرد .
حفظ جذابیت ظاهری و روانی
صرفا داشتن علاقه به تنهایی به منزله ی داشتن رابطه جنسی خوب نیست، زیرا علاوه بر علاقه، جذابیت جنسی دو طرف هم حائز اهمیت می باشد. لذا هر دو نفر چه مرد و زن باید به آراستگی خود توجه کافی را داشته باشند. شایان ذکر است، رسیدگی به ظاهر و آراستگی بعد از گذشت چندین سال از زندگی مشترک اهمیت دوچندان دارد زیرا برخی از افراد بعد از گذشت چند سال روابط آن ها عادی شده و با روزمرگی و تکراری بودن روابط جنسی رو به رو می شوند که این امر می تواند تاثیر منفی بر شدت میزان میل جنسی افراد داشته باشد.
کمک گرفتن از افراد متخصص و روانشناس
امروزه راه حل ها و تبلیغات بی شماری برای درمان بی میلی جنسی وجود دارد که تاثیری در روند درمان مشکلات جنسی نخواهند داشت زیرا این مشکل به یک باره قابل درمان نیست بلکه برای درمان بی میلی جنسی بهتر است از یک متخصص و یا روانشناس کمک بگیرید تا از جنبه های مختلف به این موضوع نگاه شود تا بررسی ها و ارزیابی لازم انجام گردد .
بهداشت روانی رابطه جنسی
بهداشت رابطه جنسی موضوعی است که فراتر از بهداشت جسمی زنان و مردان برای رابطه جنسی است. اولین قانون در زمینه بهداشت رابطه جنسی تقریبا مربوط به بهداشت روانی رابطه جنسی است. علاقه، اعتماد، احترام …
در وهله ی اول باید علاقه ای بین زوجین وجود داشته باشد تا بخواهیم رابطه جنسی برقرار نماییم. در وهله ی دوم این کار با احترام صورت بگیرد و در اصل رفتار جنسی به گونه ای نباشد که با خشونت آمیخته شود یا این که این حس به وجود بیایید اهمیتی ندارد که یک طرف ارضا شود یا خیر و در نهایت اعتماد که معنی اعتماد شامل این مورد می شود که طرفین نسبت به یکدیگر اعتماد داشته باشند. این قانون اولیه بهداشت رابطه جنسی است.
نتیجه گیری
در صورتی که دچار بی میلی جنسی شده اید بهتر است ابتدا عوامل موثر در بروز آن را شناسایی سپس به کمک یک روانشناس به درمان آن ها بپردازید.
زوجینی که به دلیل تعارضات زناشویی و عدم آگاهی از مهارت های عاطفی و جسمی دچار این نوع مشکلات جنسی شده اند بهتر است با کمک یک زوج درمانگر به درمان و رفع مشکلات خود بپردازند. اشتیاق و هیچان را به روابط خود بازگردانند.
سلام خانم دکتر من اصلا دوست ندارم با شوهرم رابطه داشته باشم میخواستم بدونم باید چه کار کنم ؟ دوسش دارم ولی بدم میاد از رابطه باهاش. ممنون میشم راهنماییم کنید