بعد از طلاق با کودک خود چطور رفتار کنیم؟
یک روانشناس کودک گفت: زندگی کودک بعد از جدایی والدین باید دارای مجموعهای از بایدها و نبایدها باشد که والدین موظف هستند آنها را انجام دهد.
زهرا امام روانشناس کودک در گفتگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص رفتار والدین بعد از طلاق با کودک خود اظهار کرد: طلاق هیچ وقت راه حل خوبی نیست، اما گاهیاوقات ادامه زندگی در یک رابطه اشتباه از طلاق بدتر است.
زهرا امام در ادامه بیان کرد: طلاق به کودکان آسیب نمیرساند بلکه رفتار والدین قبل یا بعد از طلاق است که آسیبهایی را برای کودکان به دنبال دارد همچنین ما فرزندانی را داریم که بچه طلاق نیستند، اما قربانی خشونتها و آسیبهای فیزیکی و روانی والدین قرار میگیرند.
این روانشناس گفت: زندگی کودک بعد از جدایی والدین باید دارای مجموعهای از بایدها و نبایدها باشد که والدین موظف هستند آنها را انجام دهد.
وی افزود: والدین باید مکان ثابتی برای زندگی کودک در نظر بگیرند همچنین به طور منظم با کودک دیدار داشته باشند و به کودک خود توضیح دهند که مقصر جدایی آنها نیست و اگر رفتاری برخلاف آن نشان دهند باعث شکلگیری احساس گناه در کودک میشود که این مسئله آسیب بسیاری دارد، قبل از ازدواج مجدد این مسئله را با کودک خود در میان گذارند.
زهرا امام تصریح کرد: والدین نباید از یکدیگر در حضور کودک بدگویی کنند همچنین یارکشی و جدا کردن کودک از خانوادههای طرف مقابل کار بسیار غلطی است، کودک نباید ابزار جاسوسی و والدین خود قرار گیرد، دلسوزیهای بیش از اندازه باعث لوس شدن کودک میشود.
این روانشناس با بیان اینکه کودکان به احساس امنیت و آرامش احتیاج دارند، اشاره کرد: والدین باید سعی کنند بعد از طلاق نیز این احساس را به کودک خود منتقل کند تا کودکشان دچار مشکلات شخصیتی و اضطراب نشود.
وی اظهار داشت: قبل از جدایی با یک مشاور صحبت کنید چرا که طلاق گاهی اوقات باعث مشکلاتی، چون اضطراب و افسردگی در فرد میشود که این مسئله در رفتار با کودک تاثیر میگذارد بنابر این به صورت با یک مشاور میتواند کمک کننده باشد.
زهرا امام در نهایت خاطر نشان کرد: سبک تربیتی هر دو والد باید یکسان باشد کودکی که از پدر یا مادر خود جدا با یکی از والدین گی میکند اگر سبک تربیتی متفاوتی را از پدر و مادر خود ببیند دچار یک تناقض میشود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان