فرآیند های روانی بعد از طلاق
فرآیند های روانی بعد از طلاق چیست ؟ و برای بهبود فرآیندهای روانی بعد از طلاق چه باید کرد ؟
زهرا امام روانشناس (خانواده_ ازدواج_ طلاق_ کودک_ نوجوان_ اختلالات جنسی) جهت هر گونه مشاوره می توانید با شماره ی ۲۲۱۸۳۵۲۷ تماس حاصل فرمایید یا به آدرس اینستاگرام زهرا امام مراجعه نمایید .
معمولاً روزهایی که بعد از طلاق عاطفی است روزهای سختی است که فرد در وضعیت روحی مختلفی می تونه اون رو تجربه کنه اگر بخواهیم اونها رو بسسته بندی کنیم با سه فرآیند روانی کندن ، جداشدن ، انطباق و در نهایت التیام می توانیم نام ببریم .
معمولاً شکست عاطفی به این صورت است که هر جدایی مثل از دست دادن یک عزیز سخت و دردناک است به خصوص اگر این جدایی از سمت کسی باشه که شخص مقابل با اشتیاق وعلاقه و آینده ی ایده آلی رو در کنار این فرد برای خودش ترسیم کرده باشه .بنابراین وقتی این رابطه بهم می خورد مثل بهم خوردن یک نامزدی فرد برای کاهش درد و رنجش رفتارهای خاصی رو انجام می دهد رفتارهایی که طبیعی هستند اما در دراز مدت می تونه خطر آفرین برای اون فرد باشد. این رفتارها که برای کاهش درد هر فردی به آنها روی می آورد که به آن ها مکانیزم دفاعی می گوییم .مکانیزم های دفاعی اگر از ۶ ماه بیشتر شوند ممکن است مشکلات فراوانی رو برای شخص ایجاد کند معمولاً مکانیزم های دفاعی عبارتند از :
- انکار, که در این مکانیزم فرد سعی می کند وجود مشکلات پیش از جدایی رو انکار کند معمولاً خاطرات مبهمی از زندگی مشترکش رو به یاد می آورد ، سعی می کند روابط خود را محدود کند و در نهایت اجازه نمی دهد که دیگران از وضعیت فعلیش با خبر شوند اگر این مکانیزم دفاعی به درازا بکشد فرد در تعامل های عاطفی و اجتماعی دچار مشکل می شود و دوستانش رو از دست می دهد .
- دست کم گرفتن ماجرا، یعنی شکست عاطفی که افراد مطلقه می گویند که طلاق چیز بعدی نیست این افراد از درون در حال متلاشی شدن هستند و در برخی موارد حتی دچار بیماری های جسمی و روحی شدیدی هم می شوند.
- مورد بعدی که فرد تجربه می کند خرد گرایی است در این موارد اگر بخواهیم خرد گرایی رو تعریف کنیم باید بگوییم حذف کردن جنبه های عاطفی یک ماجرای دردناک و نگاه کردن به آن با منطق و استدلال است معمولاً افرادی که از این مکانیزم دفاع استفاده می کنند جنبه ی احساسی مشکل رو نادیده می گیرند و فقط به تجزیه تحلیل اون مشکل می پردازند و فرد سعی می کند با حرف های فلسفی ، منطقی در مورد طلاقش توضیحاتی بدهد مثلاً این که این تصمیم برای هر دوی ما راحت بود .خرد گرایی البته خوب است اما نباید از التیام زخم های احساسی فرد غافل شود .
- خشم است ، فرد در همه جا در همه شرایط خشمش را از همسرش به زبان می آورد و از همسرش بدگویی می کند و سعی می کند از آن انتقام بگیرد و می گوید نمی گذارم فراموش کند که با من چکار کرده است ، نمی گذارم آب خوش از گلویش پایین برود غافل از اینکه این خشم ، خشم دیگه را به دنبال دارد و با این کار یک بار دیگه خصومت را فرد تجربه خواهد کرد .
- جابه جایی ، معمولاً فرد به جای تمرکز بر همسر سابقش اشخاص دیگه ای رو مثل دوستان ، خانواده ، شغل و تحصیل و چیزهایی از این قبیل رو جایگزین همسر خودشون می کنند وکارهایی می کنند که وقتشان را پر کند و سعی می کند با گروه خاصی ارتباط برقرار کند .
- برخورد کردن است ، در این مکانیزم فرد بیش از قبل به سرو وضع ظاهری خود رسیدگی می کند و وارونه سازی رو انجام می دهد وسعی می کند نشان دهد که خیلی سرو حال است و هیچ مشکلی ندارد ، از همه خوشحال تر است و در نتیجه ادامه دادن این مکانیزم باعث دور شدن فرد از خانواده و اطرافیان می شود .
- از فرآیند های دیگر بعد از طلاق انطباق است در این مرحله فرد دیگه طلاق را پذیرفته در پی کشف اشتباهاتش است و میگه ازین به بعد چکارهایی رو باید انجام دهم تا در زندگی مشترک بعدی این اشتباهات تکرار نشود ، فرد دیگه از شکست خوردن واهمه ای ندارد .
- در مرحله ی آخر فرد به التیام می رسد، در این مرحله فرد واقعیت رو پذیرفته برای آمادگی زندگی جدید خودش رو آماده می کند می کوشد تا در این زندگی کمترین اشتباه رو تجربه کند معمولاً درگیری فرد با این مراحلی که یاد شد معمولاً بین ۶ تا ۱ سال است و مرحله ی دوم و سوم هر کدام ۳ تا ۶ ماه طول خواهد کشید و در مجموع بعد از هر جدایی یک تا دوسال زمان باید سپری شود تا فرد بتواند به مرحله ازدواج مجدد برسد ، البته زمان هایی که یاد شد قطعی نخواهد بود و در برخی مواقع شخص می تونه خیلی سریع تر ، کمتر و حتی مدت زمان طولانی تر هم دچار این حالت ها بشود .
توصیه ای که در این جا می شود این است که بهتر است فرد بعد از طلاق حتماً مشاوره های بعد از طلاق رو بیاد و از یک مشاور کمک بگیرد کمک گرفتن از یک مشاور در این گونه موارد التیام مناسبی رو برای زخم هایی که در فرد ایجاد شده را ایجاد خواهد آورد و فرد خیلی راحت تر با موضوع طلاق کنار خواهد آمد.
برخی از خدمات سرکار خانم زهرا امام
منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.
با تشکر، مدیریت سایت سرکار خانم زهرا امام
راه های ارتباطی :
شماره تماس : ۲۲۱۸۳۵۲۷