زهرا امام / مشاوره خانواده / ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید
۵ دقیقه
ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید

ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید

آنچه می خوانید...

ویژگی های روابط سالم

به روابط خود بیندیشید اما اطمینان داشته باشید که هر رابطه سالم ویژگی های خود را دارد . اما برای اینکه بدانید و ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید می توانید با ما همراه باشید …

ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید
ویژگی های یک رابطه سالم را بشناسید

اولین نشانه و ویژگی یک رابطه سالم مورد حمایت قرارگرفتن متقابل می باشد . در صورتی که بتوانیم در رابطه بدون هیچ گونه نقش بازی کردن خودمان باشیم و از نوع برخورد خود در رابطه خشنود باشیم می تواند حس خوبی را به فرد انتقال خواهد داد . همین طور مورد اعتماد بودن متقابل در رابطه بسیار حائز اهمیت می باشد .

سازش داشتن با طرف مقابل و حل نمودن تعارضات، مشاجرات و تنش ها همواره رابطه ای رضایت بخش را به ارمغان خواهد آورد .

تصمیم گرفتن برای زندگی خود و به نظرات یکدیگر اهمیت دادن و احترام گذاشتن حتی در مواقعی که موافق آن نظر نباشیم نشانه یک رابطه سالم می باشد . در زمان مشکلات کنار یکدیگر بودن و مورد حمایت قرار گرفتن و پشتیبان داشتن بسیار احساسی خوبی را برای افراد به وجود می آورد سبب می شود تا فرد احساس کند در کنار فرد مقابل امنیت دارد و  همین طور فرد مهمی است که مورد علاقه یکدیگر می باشند .

حال شما بررسی کنید که در رابطه ای که قرار گرفته اید کدام یک از عوامل ذکر شده پر رنگ تر خواهد بود و کدام از این عوامل را ندارید . در این زمان می توانید تصمیم گیری نمایید تا به رابطه خود ادامه دهید یا خیر . شناخت در این زمان بسیار مهم است قبل از آنکه وابسته شوید بهتر است در صورت وجود هر گونه مشکلی در رابطه خود با یک روانشناس در این زمینه صحبت نماید و کمک های تخصصی خودتان را دریافت نماید .

روابط عاطفی

برخی از افراد را نمی توان به راحتی خوشحال نمود زیرا این گونه افراد انتظارات بالایی دارند و به راحتی راضی نخواهند شد . زیرا این گونه افراد ممکن است با هر رفتاری زود رنجیده خاطر شوند و قهر کنند و در نهایت با انجام هر کاری باز هم متوقع باشند و بدهکار آن ها باشید . معمولا این افراد در تله محرومیت عاطفی گیر افتاده اند و در کودکی در حق آن ها اجحاف شده و از توجه، حمایت و محبت محروم بوده اند .

معمولا این بچه ها عزیز دردونه والدین خود نبوده به همین خاطر در بزرگسالی با آشفته حالی در پی عشق بوده اند . طبیعتا این افراد به دنبال افرادی هستند که دوستشان داشته باشند ولی باید به این نکته توجه نمود که آن افراد نمی توانند برای آن ها نقش والد را بازی کنند . زیرا رابطه عاطفی رابطه ای است بین بزرگسالان نه والد و فرزند .

زهرا امام روانشناس (خانواده_ ازدواج_ طلاق_ کودک_ نوجوان_ اختلالات جنسی) جهت هر گونه مشاوره می توانید با شماره ی ۲۲۱۸۳۵۲۷ تماس حاصل فرمایید یا به آدرس اینستاگرام زهرا امام مراجعه نمایید .

گاهی اوقات پیش آمده که ما در روابط سالم خود نقش یک کودک را بازی کرده و فرد مقابل نقش یک والد، اما در صورتی که همیشه انتظار داشته باشیم همیشه و همه جا مثل یک مادر از فرد مقابل مراقبت کنیم این می تواند به دلیل انتظار و توقع بیجا از طرف مقابل باشد و سبب می شود تا تنها بمانیم .

بهتر است قبل از اینکه رابطه عاطفی شویم کمی بیشتر راجب خودمان شناخت پیدا کنیم و اگر در روابط قبلی عاطفی دچار مشکلات و شکست های شدیم . قبل از آنکه وارد یک رابطه عاطفی دیگر شویم . راجب آن شکست ها و زخم های که از رابطه قبلی خورده ایم و هنوز التیام پیدا نکرده است با یک مشاور صحبت نماییم و سعی کنیم آن آسیب ها را کم کنیم و سپس وارد آن رابطه جدید شویم تا آسیب کمتری ببینیم .

بلوغ عاطفی

افراد که به بلوغ عاطفی رسیده باشند می توانند احساسات خود را ابراز، کنترل و محبت نمایند و این بدین معناست که آن ها هر کاری را در زمان مناسب خود انجام می دهند و در نهایت می توانند در شرایط حاد و برهانی خود را کنترل کنند .

این افراد در اکثر موارد می توانند از خطاهای دیگران چشم پوشی کنند و این به معنای برخورد نامناسب داشتن نیست بلکه افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده باشند معمولا انعطاف پذیر خواهند بود و تحمل انتقاد کردن را دارند . همچنین افراد که به بلوغ عاطفی رسیده باشند معمولا حرف های منطقی دیگران را با جان و دل می شوند و شکست و ناکامی ها را می پذیرند و در این مواقع دستپاچه نخواهد شد و رفتار مناسب را نشان خواهند داد .

معمولا معاشرت با افراد به بلوغ عاطفی رسیده بسیار لذت بخش خواهد بود و حس فداکاری را در آن ها به وضوح می توان دید . اما افرادی که به بلوغ عاطفی نرسیده اند همانند سنگ دچار انجماد عاطفی می باشند بلکه باید از آن ها عشق را گدایی نمود .

شایان ذکر است با افرادی که به بلوغ عاطفی نرسیده اند هرگز ازدواج نکنید زیرا در روابط خود دچار تنش و مشکل خواهید شد .

برای کسب اطلاعات بیشتر به روانشناس خوب در تهران مراجعه نمایید .

زهرا امام (روانشناس)

مشاوره ازدواج ,خانواده ومشکلات زناشویی
درمان اختلالات روانشناختی (وسواس ,افسردگی و…)
- آموزش خانواده(ارتباط موثرزوجین شیوه های فرزندپروری ومهارت های زندگی)

یک پاسخ
  1. سلام خسته نباشید، من از طرف همسرم حمایت نمیشم ولی تو بقیه گزینه ها و سازش اوکی و خوب هستیم خواستم بپرسم باید چه کار کنم تا تو این مورد هم خوب باشیم ؟ممنون میشم جواب بدید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *